MaxVUE

Färgade linser blir mer populära och många vill kunna bära färgade och/eller crazy linser med styrka. MaxVue är en amerikansk tillverkare av kontaktlinser som specialiserar sig på färgade kontaktlinser. De finns i alla nyanser för alla tillfällen.

Om du vill köpa färgade linser kan vara lite av en utmaning, särskilt om du inte behöver ha styrka. Det är inte svårt att hitta färgade linser och crazy linser på nätet, men det är inte alltid lätt att veta vad det är för kvalitet på modellerna. Med ColorVue och övriga serier av linser från MaxVue är du säker på att få högsta möjliga kvalitet i fråga om exempelvis komfort, syresättning och fuktbevarande. Här på Linser.com kan du jämföra priser för att hitta de billigaste färgade linserna.

ColorVue

Flaggskeppet i produktkatalogen hos MaxVue är ColorVue, som är en serie färgade linser med mer eller mindre vågade designs som du kan få både som dioptriska, icke-dioptriska och toriska. Du behöver alltså inte göra avkall på din synskärpa bara för att du vill bära färgade linser. Behöver du dioptriska ColorVue är det bara att fylla i uppgifterna från ditt recept som vanligt.

ColorVue Glamour är kanske den mest populära serien från MaxVue och särskilt i ropet är icke diotropiska ColorVue Crazy Lens som finns i många färger och mönster. Big Eyes är en annan populär produkt. Denna lins har en markerad ring kring iris vilket gör att ögonen ser betydligt större ut än vad de vanligtvis är. Totalt finns elva stycken kollektioner av festlinser och färgade linser från MaxVue.

Linserna i familjen ColorVue är normalt av typen månadslinser eller så kallade kvartalslinser. De är alltså tänkta att användas vid särskilda tillfällen och rengöras efter varje användning. Linserna är återfuktande och har en god syresättning vilket gör dem bekväma att bära även långa dagar eller långa nätter.

En annan produktgrupp när det gäller crazy linser och färgade linser från MaxVue är Flash och en ytterligare är Phantasee. Flash och Phantasee är kollektioner med linser perfekta för de mer festliga tillfällena. Linserna i kollektionen Flash är endast icke-dioptriska medan Phantasee kan fås med styrka.

Klara linser

MaxVue utvecklar och tillverkar även klara linser för synfel. Produkterna i den här familjen inkluderar MaxVue Hydrosoft, Airsoft och Rx Toric. Hydrosoft är en endagslins med en mycket god återfuktande funktion. Den är också mycket tunn vilket gör den bekväm att bära. Airsoft är en månadslins vars främsta egenskap är den höga syresättningen. Slutligen är Rx Toric en lins för dem som lider av astigmatism och den kan anpassas för mycket stora krav på korrigering.

Mer om MaxVue

MaxVue är den största tillverkaren av färgade linser och kosmetiska linser. Företaget bildades så sent som 2008, men grunden bygger på verksamheter som har varit verksamma inom synhjälpmedel under lång tid.

Att MaxVue har blivit världsledande på så kort tid beror mycket på att man skapar färgade linser för alla. Både de som har faktiska synfel och behöver korrigera synen och de som ser bra utan linser kan använda tillverkarens produkter. Den höga kvaliteten är också en framgångsfaktor. En del tillverkare av kosmetiska linser har ingen bakgrund i utveckling av synhjälpmedel och det märks i de produkter man säljer.