Johnson & Johnson

Acuvue är på många sätt en synonym till kontaktlinser eftersom det var det första varumärket att spridas över världen. Det var för omkring 30 år sedan som Johnson & Johnsons varumärke lanserades och försäljningen har ökat undan för undan sedan dess.

Du köper Acuvue linser, oavsett det handlar om Oasys (populärast just nu), TrueEye, Moist eller någon annan modell enkelt på nätet. Här på Linser.com kan du enkelt hitta alla butiker som saluför synhjälpmedel online och jämföra priser. Acuvue tillhör inte de billigaste linserna, men varumärket har kanske de mest trogna användarna, detta eftersom kvaliteten är exemplarisk.

Acuvue

Acuvue, som är en förkortning/omskrivning av ”accurate view”, är en familj av kontaktlinser som omfattar endagarslinser, veckolinser och månadslinser. De kan fås i alla styrkor och det finns även två produkter för hjälp vid astigmatism. Alla produkter har patenterade egenskaper för syretillförsel och UV-skydd och de är alla fuktbevarande.

I underkategorin endagarslinser, 1 Day Acuvue, väljer du mellan originalet, Acuvue Moist, Acuvue TrueEye och Oasys. Förstnämnda är försedda med LACREON-teknik som ger extra fukt till ögonen under hela dagen. Specialiteterna för TrueEye är i stället att de ger extra syretillförsel till ögonen och har ett förstärkt UV-skydd. Oasys är en av de mest populära linserna från Johnson & Johnson tack vare att de har mycket bra funktioner för fuktbevarande och syretillförsel. De är speciellt framtagna för dem som arbetar mycket i torra miljöer, såsom till exempel kontor.

Oasys kan även fås som tvåveckorslins/månadslins. En annan tvåveckorslins i familjen är Acuvue Advance, som har UV-block och fuktighetsbevarande egenskaper (HYDRACLEAR). Denna kontaktlins tillhör alltid de bäst säljande produkterna för dem som inte vill byta till nya linser varje dag. En tredje produkt för användning under längre tid är Surevue.

För dig som lider av astigmatism är Oasys för astigmatism det naturliga valet och dessa är också förmodligen bland de mest sålda linserna för denna typ av synfel i Sverige. Du kan enkelt köpa toriska linser från Johnson & Johnson direkt via någon av våra partners. Tar du fram receptet kan du på bara några minuter klicka hem en eller ett par boxar för snabb leverans hem.

Mer om Johnson & Johnson

Johnson & Johnson är ett av de största bolagen i världen när det handlar om läkemedel, hjälpmedel och medicinteknik. Bolaget har också en ganska bred verksamhet inom matvaror och hushållsartiklar. Johnson & Johnson har varit en av de ledande tillverkarna av kontaktlinser sedan tidigt 1980-tal och man är pionjärer inom flera områden. Till exempel brukar bolaget krediteras för att vara det som tog fram den första endagslinsen.

Acuvue var ett av de första linsmärkena att nå ut globalt. Det var 1987 som det första paret Acuvue linser släpptes till försäljning. Utvecklingen startade dock tidigare än så, närmare bestämt 1981, då Johnson & Johnson köpte upp företaget Frontier Contact Lens Company. Tillverkningen sker fortfarande i det dotterbolaget, som emellertid numera är omdöpt till Vistakon.