CooperVision

Amerikanska CooperVision har sedan 1980 tillverkat linser i hög kvalitet för alla typer av synfel. Idag finns såväl endagslinser, dygnet runt-linser och veckolinser som månadslinser i utbudet. De produktfamiljer som erbjuds idag är Avaira, Biofinity, Biomedics (Frequency 55), MyDay, Proclear och Clariti 1 Day. Ett särskilt fokus är på toriska linser mot astigmatism – ett område som tillverkaren tillhör toppskiktet inom.

Vill du köpa CooperVision linser gör du det enklast på nätet hos någon av de många återförsäljarna av kontaktlinser. Här på Linser.com har vi byggt en smart sökfunktion så att du enkelt kan sortera de många produkterna på linstyp, tillverkare och pris. Gå till förstasidan för att se vilka linser från CooperVision du kan köpa och var de är billigast.

Biofinity

Biofinity är en månadslins som finns i såväl en vanlig variant med styrka som varianterna Toric, Multifocal och XR. Dessa linser kan du bära både dag och natt i upp till 30 dagar utan att behöva rengöra dem. Det är den patenterade Aquaform-teknologin med fuktbevarande egenskaper och utmärkt syresättning som gör att Biofinity linser kan användas så länge.

Proclear

Proclear är den största produktgruppen inom CooperVision linser och i denna hittar du såväl linser för de vanliga dioptrierna samt multifokala linser som linser för dem som lider av astigmatism. Proclear 1 Day är en endagslins som är en av de mest sålda både på nätet och hos optikern. Andra produkter är Multifocal, Toric, XC och EP. En specialitet med denna produktfamilj är att linserna är särskilt effektiva mot ögontorrhet. Alla Proclear-linser håller 96% av fukten i upp till tolv timmar.

Avaira

Avaira är en kategori med linser med styrka respektive för astigmatism som fungerar som månadslinser. De är mycket mjuka för att göra det enkelt för dig att sätta i dem och de är tillverkade i ett silikonhydrogelmaterial som ger god fuktåtergivning och syresättning.

Biomedics

Produktfamiljen Biomedics med produkterna Toric (för astigmatism), 1 Day Extra, 1 Day Extra Toric och 55 Evolution är en serie med komfort som ledord. Biomedics finns som komplett serie med både endagslinser och månadslinser. Produktfamiljen Biomedics ersätter i princip familjen Frequency med de populära linserna Frequency 55, 55 Aspheric och Xcel Toric.

Coopervision hos din optiker

Coopervisions produkter finns ”ombrandade” med optikernas egna varumärken och köper du hos din optiker online eller i butik kan du träffa på andra varumärken och benämningar. Hos Specsavers går till exempel en lång rad av Coopervisions linser under ”Easyvision”. Det handlar bland annat om Biomedics och Frequency. Synoptik har å sin sida valt att döpa om linserna, däribland ProClear 1 Day, till iWear. Synsam använder sitt egna varumärke Eye Q för till exempel ProClear och Frequency 55 AB.

Mer om Coopervision

Coopervision är en mycket stor tillverkare av kontaktlinser som bland annat anses vara bäst i klassen när det gäller toriska linser för astigmatism. Utbudet av linser är emellertid komplett och man har även färgade modeller i sitt sortiment. CooperVision är ett amerikanskt bolag som startade verksamheten 1979 som en del av medicinteknikbolaget CooperCompanies. Det var framför allt för att utveckla och tillverka linser som CooperVision grundades, men det finns fler verksamheter under paraplyet.