ClearLab

ClearLab är en tillverkare av linser med både klara och färgade produkter i sitt utbud. Man fokuserar mycket på innovation och i katalogen av produkter finns till exempel så kallade biokompatibla linser. Clearlab är också känt för sina mycket tunna linser som känns bekväma även efter en lång dags användning. En specialitet är Aquagrip, som är en teknik för fuktbevarande som gör linserna optimala för dem som lider av torra till mycket torra ögon vid användning av linser.

I utbudet finns både endagslinser och månadslinser. Både de färgade och de klara linserna finns som toriska och med styrka. Oavsett vad du har behov av och vad du väljer kan du vara säker på att du får linser av högsta kvalitet med bästa komfort. Clearlab är kända för att verkligen erbjuda ”premium” med sina produkter och det innebär också att priserna är lite högre än genomsnittet. För att hitta de billigaste Clearlab linserna kan vi tipsa om vår smarta sökfunktion på förstasidan här på Linser.com.

Klara linser

Clearlab erbjuder tre produktserier inom klara linser, nämligen Superior Range, Premium Range och Premium Silicone Hydrogel. I produktserien Superior återfinns endagslinsen Clear 1 Day och månadslinserna Clear All Day samt All Day T. Sistnämnda är toriska linser för astigmatism. I Premium Range finner du produkterna Clear38, Clear55 och Clear58. Nummerbeteckningen anger vatteninnehållet i linsen. Sistnämnda produkt är kanske de av Clearlabs linser som säljer absolut bäst och anledningen är att de håller sig fuktiga hela dagen, även i mycket torra miljöer.

Flaggskeppet bland de klara linserna är emellertid Premium Silicone Hydrogel (Beyond), som är ultratunna linser tillverkade i biokompatibelt silikon (Aquagrip). Syresättningen är mycket hög och vatteninnehållet är hela 60%.

Köper du dina linser hos optikern kan du hos vissa kedjor hitta Clearlab linser under andra benämningar. Ett tydligt exempel är Synoptik som säljer Clear 1 Day under namnet iWear Supreme 1 day och Clear 55 A under namnet DR Basic.

Färgade linser

Clearcolor är en familj färgade linser som finns i tre underkategorier, nämligen Vibrant, Viewty och Phantom. De två förstnämnda är i huvudsak avsedda för att förstärka en naturlig ögonfärg medan kategorin Phantom mer omfattar vad som brukar kallas crazy linser. De färgade linserna från Clearlab finns som endagslinser och månadslinser och de kan fås både med och utan styrka.

Mer om Clearlab

Clearlab är en aktör som startade verksamheten så sent som 2002. Det var i Singapore som resan startade men ganska snart blev företaget internationellt. 2004 förvärvade Clearlab en brittisk tillverkare av synhjälpmedel och tre år senare köpte Mi Gwang, en sydkoreansk tillverkare av kontaktlinser, upp företaget. Clearlab har nu verksamhet på alla de stora marknaderna, nämligen USA, Europa samt Japan/Kina. I Sverige är tillverkaren inte en av de största, men för varje dag som går är det fler som upptäcker fördelarna med att använda Clearlabs linser.