Information om Specsavers

Linser

Linstyper Endagslinser
Veckolinser
Månadslinser
Multifokala linser
Toriska linser
Varumärken Alcon
Bausch & Lomb
CooperVision
Johnson & Johnson

Betalning och leverans

Betalsätt • Kortbetalning
Fraktkostnad 39 kr
(Fri frakt vid prenumeration och köp över 500:-)
Leveranstid 3-5 dagar

Företagsinformation

URL http://www.specsavers.se
E-post via kontaktformulär
Telefon 08-446 802 45
vardagar kl 8-22, lörd-sönd 10-22
Jämför priser och hitta billiga linser

Specsavers

Specsavers är både en webbutik och en kedja med franchisetagare. Totalt finns en bit över 100 butiker i Sverige, från Ystad i söder till Kiruna i norr. Specsavers är ett av de största optikerföretagen i världen och det var redan 1984 som verksamheten startade. I grunden är varumärket inriktat mot glasögon, men utbudet är helt komplett med kontaktlinser av alla typer.

Introduktion

Specsavers säljer glasögon, linser och diverse tillbehör både på nätet och i fysiska butiker. Företaget tar ett helhetsgrepp kring ögonhälsa och till exempel kan du som potentiell kund inleda med att göra en synundersökning i Specsavers regi. Låga priser är en annan sak som kännetecknar varumärket och en anledning till det är att Specsavers har en sådan storlek att man har möjlighet att ”rebranda” märkeslinser. I utbudet finns varumärket Easyvision, som är Specsavers egna varianter av kända produkter från de största tillverkarna av kontaktlinser globalt. Specsavers kallar detta koncept för ”likvärdiga linser av olika märken” och det finns tabeller att leta i för att jämföra Easyvision med motsvarande märkeslinser.

Så här köper du dina linser hos Specsavers

Specsavers har ett lite större fokus på glasögon än på linser, och det märks på webbplatsen där glasögon sätts i första rummet. Det är emellertid inte svårt att navigera fram till utbudet av linser och välja rätt produkt. Med ett klick på menyvalet ”Köp kontaktlinser” får du upp en undermeny där du väljer märke eller typ av linser. Alla varianter – endagslinser, månadslinser, 2 veckorslinser, progressiva linser och toriska linser – finns med i utbudet.

När du har sorterat fram rätt kategori av linser ska du ange dina styrkor och därefter ska du välja om du vill göra en engångsbeställning eller om du vill börja prenumerera på din beställning. För förstnämnda betalar du 39 kr i frakt oavsett ordervärde. Börjar du prenumerera på linser får du i stället frakten gratis för varje leverans (sker var tredje månad). En annan fördel med att teckna abonnemang är att kommande synundersökningar för kontaktlinser är kostnadsfria.

Behöver du göra en synundersökning innan du beställer dina linser kan Specsavers hjälpa till med det i närmaste butik. Synundersökningen är komplett och efter att den är utförd utfärdas ett recept som du kan använda för beställningar både i butik och online. Priset är fast och du betalar 345 kr för undersökningen.

Betala för dina linser

Betalning för såväl enstaka beställningar som linsabonnemang sker enklast via kortbetalning (VISA eller MasterCard). Att betala mot kredit är möjligt när du tecknar linsabonnemang på längre löptider. Frakt på 39 kr tillkommer alla engångsbeställningar, men för abonnemang utgår fraktkostnaden helt och hållet.

Leverans sker i regel inom 3-5 arbetsdagar, vilket kan ses som en lite längre tid. Skulle receptet vara lite mer komplext, vilket innebär att den kontaktlins du vill ha inte finns i lager, kommer leveranstiden att bli lite längre.

Fördelar och nackdelar

De främsta fördelarna med att köpa linser på nätet hos Specsavers är:
Heltäckande utbud
Express Reorder för att snabbt kopiera tidigare beställning
Enkla och prisvärda linsabonnemang
Egna linser ger lägre priser
Komplett service för linser med synundersökning
Möjlighet att beställa både online och i butik
Informationsbank med allt inom ögonhälsa.

Nackdelarna med att vända sig till Specsavers är inte många, men det finns några saker den här ledande optikern både på nätet och i verkliga världen kunde göra bättre. Någon prisgaranti finns till exempel inte och det är sällan du får rabatt om du beställer flera boxar. En annan nackdel är att du bara har den lagstadgade ångerrätten att utnyttja, inte till exempel öppet köp.

Kontakt och kundtjänst

Vill du köpa dina kontaktlinser i Specsavers webbutik på nätet har du möjlighet att få hjälp med frågor och funderingar via telefon och ett kontaktformulär på webbplatsen. Öppettiderna är mellan kl. 08-22 på vardagar och mellan kl. 10-22 lördag-söndag. Eftersom Specsavers även har fysiska butiker kan du också få personlig service ansikte mot ansikte.