Information om Lenson

Linser

Linstyper Endagslinser
Dygnet runt-linser
Veckolinser
Månadslinser
Färgade linser
Multifokala linser
Toriska linser
Varumärken Alcon
Bausch & Lomb
CooperVision
Johnson & Johnson

Betalning och leverans

Betalsätt • Kortbetalning
• Direktbetalning
• Faktura
Fraktsätt • PostNord
• Schenker
Fraktkostnad 39 kr
Leveranstid 1-2 dagar
Öppet köp 90 dagar

Företagsinformation

URL http://www.lenson.com
E-post support@lenson.com
Telefon 020-455 455
08.30-17.00 mån-tors, 08.30-16.00 fre, lunchstängt 12.00-12.45
Jämför priser och hitta billiga linser

Lenson

Lenson erbjuder en komplett tjänst för dig som vill köpa linser på nätet. Förutom att utbudet är kanske det största bland alla webbutiker för kontaktlinser får du fördelar i form av linsabonnemang, möjlighet att kopiera den senaste beställningen, fri frakt och möjlighet att få ditt recept från en synundersökning sparad direkt på ditt konto.

Introduktion

Lenson har varit en av de ledande webbutikerna för kontaktlinser och glasögon sedan starten som gick redan 2004. Företaget Lenson AB har ett otal gånger blivit utsett till årets e-handlare av prisjämförelsesajten Pricerunner och sajten räknas som en av de mest innovativa aktörerna inom försäljning online oavsett kategori. Lenson har en stor del av marknaden för linser online och det har sin förklaring i bland annat att man erbjuder alla märken och modeller och att kundservice är a och o.

Så här köper du linser hos Lenson

Lenson är en webbplats modell större med många avdelningar och många sidor. Det är ändå ganska enkelt att hitta rätt. Börja med att leta upp fliken ”Kontaktlinser” i menyraden längst upp på sidan och välj sedan antingen typ av linser, tillverkare eller någon av de populära produkterna som presenteras i menyn.

När du har hittat rätt anger du hur många boxar du vill köpa och fyller i uppgifterna från ditt recept för att slutligen lägga till din beställning i kundvagnen. Kundvagnen finner du sedan längst upp till höger på sidan och ett klick här ger dig en sammanställning av din order. Här kan du också lägga till tillbehör såsom exempelvis linsvätska samt ange att du vill starta linsabonnemang. Längst ner i kundvagnen kan du med ett par snabba klick ange hur du vill betala och slutföra ditt köp. Vet du vad du söker ska det inte ta mer än ett par minuter att genomföra köpet.

Så fort du har gjort din första beställning hos Lenson kan du börja använda funktionen Clickand Reload, som är en tjänst genom vilken du kan kopiera den senaste beställningen med ett par klick. Lenson har även en abonnemangstjänst som är riktigt smidig. Du väljer själv med vilka intervall dina linser och eventuella kringprodukter ska skickas och du kan naturligtvis säga upp det löpande abonnemanget när som helst. Som en extra bonus blir alla leveranser fraktfria om produkterna i abonnemanget har ett värde på 350 kr eller mer.

Du har gratis retur på de produkter du köper hos Lenson och du kan ångra ditt köp inom 90 dagar. Denna service är unik för den här webbutiken.

Betalningssätt

Priserna på Lenson.com är alltid inklusive moms och om det finns rabatter kopplade till produkten/produkterna du väljer skrivs de ut tydligt så att du ser vad totalpriset blir. När du går till kassan ska du först välja leveranssätt och sedan betalsätt för att därefter skicka in din beställning. Leveranssätten är Postnord eller Schenker och du betalar via Klarna (kortbetalning, direktbetalning, faktura med 14 dagars betalningstid samt delbetalning på kredit).

Lenson erbjuder mycket snabba leveranser. Beställer du före kl. 16:00 en vardag skickas din beställning faktiskt samma dag och du kan räkna med att få hem dina linser dagen därpå. Notera att detta gäller för varor som finns på lager. För beställningsvaror är leveranstiden naturligtvis lite längre. Frakten kostar 39 kr per försändelse.

Bor du i Stockholm och har lite extra bråttom med att få hem dina linser kan du även beställa expressleverans inom 60 minuter.

Fördelar och nackdelar

Har funnits sedan 2004
Komplett sortiment av alla typer av linser
Mycket korta leveranstider
Beställ synundersökning via Lenson och få receptet sparat på ditt konto
Abonnemang i valfria intervall
Clickand Reload för att enkelt kopiera den senaste beställningen
Ofta rabatter för nya kunder

Fördelarna är många, och det är faktiskt svårt att hitta några större nackdelar. En kanske kan vara att det saknas en eller två linstillverkare för att katalogen ska vara komplett. En annan är att Lenson inte är billigast på alla typer av linser. Emellertid finns en prisgaranti du kan använda i det fall du finner billigare priser någon annanstans.

Kontakt och kundtjänst

Lenson har tre kontaktkanaler, nämligen telefon, chatt och e-post. Skulle det vara svårt att komma fram på telefon eller om chatten är stängd går det utmärkt att skicka ett e-postmeddelande på sidorna för kundtjänst. Då kan du vänta dig ett svar inom kort under kundtjänstens öppettider. Som kund hos Lenson har du givetvis inloggning till dina egna sidor och där kan du göra en hel del ärenden på egen hand.