Bausch & Lomb

Bausch&Lomb är ett amerikanskt företag med över 150 års historia. Företaget var pionjärer inom glasögon på 1850-talet och inom linser på 1970-talet. Idag är Bausch&Lomb i mångt och mycket en synonym till mjuka kontaktlinser med populära linsmärken som bland annat endagslinsen Soflens och månadslinsen Purevision.

Bausch&Lomb linser är populära världen över och i Sverige kan du köpa dem både hos din optiker och på nätet. Det är billigare att köpa på nätet och här på vår sajt kan du snabbt jämföra priser för att spara en slant när du köper linser. Du hittar hela utbudet av kontaktlinser här på förstasidan.

Bausch&Lomb linser

Bausch&Lomb tillverkar endagslinser, veckolinser och månadslinser under varumärkena Purevision, Soflens och Biotrue. Du kan köpa alla dessa i Sverige. Linserna tillhör inte de billigaste, men samtidigt ska vi säga att du får mycket kvalitet för pengarna.

Många optikerkedjor har tagit in Bausch&Lomb linser och döpt om dem under sina egna varumärken på licens. Specsavers är en av dessa kedjor och här går endagslinsen Soflens Daily Disposable under namnet Easyvision Clearus. Även företagets olika linsvätskor kan rebrandas och ett exempel är ReNu Multi-Purpose som hos Synoptik heter iWear MPS.

Purevision

Purevision är en familj av kontaktlinser från Bausch&Lomb som finns i två generationer, nämligen Purevision 2 och Purevision 2 HD. Alla varianter är tvåveckorslinser som kan användas i upp till en månad. Produkterna finns såväl med vanlig styrka som för presbyopi (progressiva linser) och astigmatism (toriska linser).

Purevision 2 HD är en nyhet och den här andra generationen i familjen har flera unika egenskaper. Bland annat är modellen mycket tunn, vilket gör den bekväm att bära. Dessutom har linsen något som kallas High Definition Optics som minskar bländning och halofenomen i mycket hög grad. Har du brytningsfel är det Purevision Multifocal Purevision 2 HD Astigmatism du ska välja.

Soflens

Soflens är Bausch&Lombs varumärke för endagslinser. Du väljer mellan toriska, multifokala och vanliga linser med styrka. De produkter som ingår i familjen är Toric, Multifocal, Soflens 38 respektive Soflens 59. Med den patenterade tekniken ComfortMoist Technology behöver du inte oroa dig för torra och irriterade ögon.

Lider du av mycket torra ögon när du bär linser kan produkterna i familjen Biotrue vara det bästa valet. Biotrue ONEday har samma fuktighetsgrad som ögat i sig och linserna är också specialtillverkade för att ge bättre synskärpa i svagt ljus.

Mer om Bausch&Lomb

Det amerikanska företaget Bausch&Lomb är ett av de äldsta företagen inom synhjälpmedel i världen och har länge också varit ett av de största. Företaget grundades redan 1853 när optikern John Bausch öppnade en affär för glasögon i staden Rochester, New York. Den andra delen av dubbelnamnet kommer från Henry Lomb, som tidigt i företagets historia gick in med ett större bidrag för att hjälpa Bausch att finansiera en större leverans.

Bausch&Lomb bedriver idag verksamhet inom det mesta som har med synhjälpmedel och synvård att göra. Förutom linser tar företaget också fram ögondroppar, linsvätskor samt kosttillskott och läkemedel för ögats funktion. Glasögon tillverkar företaget emellertid inte längre.