Ciba Vision

Det schweiziska bolaget Ciba Vision är det som har flest varumärken och flest produkter inom kontaktlinser. I utbudet finns inte mindre än tre familjer av linser, nämligen Freshlook, Air Optix linser och Focus Dailies. Att man presenterar inte mindre än tre familjer med tre varumärken är att man har velat strukturera upp i tydliga kategorier. Air Optix omfattar dygnet runt-linser och flerveckorslinser medan Focus Dailies omfattar enbart endagslinser och Freshlook är kategorin för färgade linser.

Du kan enkelt köpa linser från Ciba Vision på nätet. Dailies AquaComfortPlus är den produkt som just nu säljer mest och det är också för den som du förmodligen kan få mest rabatt vid köp online. Gör en sökning här på våra sidor om Focus Dailies linser, Air Optix eller Freshlook för att få bra erbjudanden från välrenommerade linsbutiker på nätet.

Köper du dina kontaktlinser hos en optiker på nätet eller på stan kan det vara bra att känna till att du faktiskt köper Ciba Visions Focus Dailies linser trots att det står något helt annat på förpackningen. Hos Specsavers går Focus Dailies under namnen Blic eller Easyvision medan Synoptik har valt namnet iWear 1 Day. Hos Synsam är det egna varumärket Eye Q och hos butikerna i kedjan Synologen går Focus Dailies under namnet Synolens OneDay.

Air Optix

I produktfamiljen som döljs bakom varumärket Air Optix hittar du månadslinser/tvåveckorslinser och dygnet runt-linser. Den huvudsakliga modellen är Aqua, som har både ett mycket effektivt fuktbevarande membran och en god syresättning. Air Optix Aqua linser finns som veckolinser, dygnet runt-linser (Night & Day) och månadslinser. Aqua kan också fås som toriska linser för astigmatism och progressiva linser. Air Optix inkluderar också färgade linser, detta under produktnamnet SoftColors (finns både som tvåveckors och månadslinser).

Focus Dailies

Focus Dailies är den mest omfattande och breda kategorin av Ciba Visions kontaktlinser. Gemensamt för nästan alla är att de är endagslinser (vilket ganska tydligt följer av namnet) och att de är tillverkade med en mycket tunn linskant vilket ger ökad komfort och att det blir enklare att sätta in och ta ut dem (Lightstream Technology). Du kan köpa Focus Dailies mot alla brytningsfel och synfel. För dygnet runt-linser ska du välja Focus All Day Comfort.

Freshlook

Freshlook är Ciba Visions varumärke för färgade linser med ett tjugotal färger eller mönster sammanlagt som kan fås i alla styrkor (dioptriska samt icke dioptriska). OneDayColor är en endagslins medan ColorBlends, Colors och Dimensions är månadslinser.

Mer om Ciba Vision

Ciba Vision är en del av läkemedelsföretaget Novartis, som är den största aktören i världen inom både receptbelagd och receptfri medicin. En av de största verksamheterna under Novartis paraply är emellertid utveckling och tillverkning av linser och det är i dotterbolaget Ciba Vision som detta sker.

Ciba grundades redan år 1884 med verksamheten att tillverka färgämnet anillinrött och nästan 100 år senare, närmare bestämt år 1980, beslutade det då mer multifacetterade konglomeratet (kemi, läkemedel, med mera) att börja satsa på kontaktlinser.

Det första varumärket att lanseras var Air Optix men det globalt mest kända märket är förmodligen Focus Dailies som tillverkas av dotterbolaget Alcon. Denna endagslins är nästan alltid i topp när det gäller de mest sålda endagslinserna globalt sett.