Information om Lensia

Linser

Linstyper Endagslinser
Dygnet runt-linser
Veckolinser
Månadslinser
Färgade linser
Multifokala linser
Toriska linser
Varumärken Alcon
Bausch & Lomb
Ciba Vision
CooperVision
Johnson & Johnson

Betalning och leverans

Betalsätt • Kortbetalning
• Direktbetalning
• Faktura
• Delbetalning
Fraktsätt • PostNord
• DHL
Fraktkostnad 19 kr
Leveranstid 1-3 dagar
Öppet köp 60 dagar

Företagsinformation

URL http://www.lensia.se
E-post support@lensia.se
Telefon 0706 – 888181
Vardagar 09:00 – 17:00
Adress

Törstorp 251

463 97 PRÄSSEBO

Jämför priser och hitta billiga linser

Lensia

Lensia är en nätbutik för kontaktlinser som har varit igång sedan 2014. Här hittar du alla typer av linser för alla synfel och bland varumärkena återfinns alla de mest populära och sålda i Sverige. Prisnivån är lägre än hos optikern och Lensias prisbild står sig även bra i jämförelse med konkurrenterna.

Introduktion

Med lansering 2014 är Lensia en relativt ny spelare bland linsbutiker på nätet. Just nu är sajten dock en av de snabbast växande och det är många som har upptäckt dels hur bra utbudet och priserna står sig mot konkurrenterna, dels hur enkelt det är att handla hos Lensia. Webbplatsen är enkel att förstå sig på och att gå från det första klicket på ett visst linsmärke till att betala i kassan går mycket snabbt. Hos Lensia hittar du enbart kvalitetskontrollerade linser i original och du hittar även de linser som optikern säljer (Specsavers – Easyvision och Synoptik – iWear).

Så här handlar du hos Lensia

Lensia har gjort ett bra jobb med att förenkla köpprocessen. Den är i tre steg och det är enkelt att följa dem. På förstasidan hittar du populära produkter och storsäljare och med ett snabbt klick kan du gå direkt till beställningssidan där du fyller i uppgifterna från ditt recept från optikern eller från en gammal linsförpackning. Du kan givetvis också använda andra ingångar, såsom till exempel Optikerns linser, Varumärken och Kategorier. Det ska också sägas att Lensia har en utmärkt sökfunktion.

När du har valt det varumärke och den produkt du ska köpa anger du uppgifterna från ditt recept för att sedan ange hur många förpackningar du vill köpa. I nästa steg går du till kassan och genomför köpet.

Om det är första gången du ska köpa linser på nätet eller om du bara vill ha lite extra stöd har Lensia en hjälpsektion där du hittar information om bland annat linssorter, parametrar och smarta tips inför ditt köp.

Så här betalar du

Alla priser på Lensia.se är inklusive moms, så du ser precis vad varje produkt kostar. Frakt tillkommer på 39 kr per försändelse, men väljer du att prenumerera utgår fraktavgiften helt och hållet. Med en prenumeration (läs mer nedan) kan du även få en rabatt på ditt köp.

Lensia har valt att samarbeta med Klarna när det gäller online- och fakturabetalningar och det gör att du har följande betalningsmetoder att välja mellan:
Betalning med kort
Direktbetalning via internetbank
Faktura med betalningstid 14 dagar (ingen avgift)
Kredit med delbetalning

Alla försändelser skickas med Posten/Postnord och Lensia anger alltid A-post. För beställningar på större summor skickas emellertid din beställning som Posten Varubrev. Normal leveranstid är två dagar (din försändelse packas och skickas dagen efter beställningen).

Andra fördelar med Lensia

Prisbilden och den korta leveranstiden är två stora fördelar med Lensia. Vi skulle emellertid även vilja nämna de två ”smarta tjänster” som Lensia erbjuder sina kunder. För det första finns en funktion som går under namnet ”Lins-Refill” och för det andra går det att teckna prenumerationer på en eller flera linser. Lins-Refill är en funktion som gör det enkelt för dig att göra en ny beställning på dina föredragna linser genom ett par snabba klick. Du hittar dina tidigare beställningar på dina egna sidor på sajten. Prenumerationen på linser går till på så vis att du väljer ut en produkt och sedan anger hur ofta du vill få den hemskickad. Du behöver aldrig betala frakt för dina prenumerationsförsändelser och du kan givetvis avsluta prenumerationen när som helst.

Slutligen ska vi här också nämna att Lensia erbjuder en 100% nöjd kund-garanti. Skulle du vara missnöjd med den vara du har fått hem kan du byta den alternativt helt enkelt returnera den och få pengarna tillbaka. Du har även 60 dagars öppet köp på dina produkter.

Kontakt och kundtjänst

Lensia AB bedriver sin verksamhet i Falköping i Västergötland. Något fysiskt affärsställe finns inte utan all handel sker online. Kundtjänst nås via telefon eller e-post och öppettiderna för kundtjänst är kl. 09-13 på vardagar. Dessa öppettider är lite snåla och man kunde nog önska att det fanns personal på plats åtminstone fram till kl. 16.