Hitta billiga linser på nätet

Jämför och hitta billiga linser från de främsta leverantörerna av kontaktlinser på nätet. Priserna uppdateras kontinuerligt vid angivet klockslag och därmed garanteras att hitta de lägsta priserna vid varje köp.


Linser.com är till salu!

Kontakta mig på info@netfactor.se om du är intresserad av att köpa domänen och innehållet. Domänen är från 1997 och har fin historik. För den som vill sälja linser eller förmedla trafik som affiliate inom vertikalen är domänen perfekt.

Vanliga frågor

Vad är linser gjorda av?

Generellt kan man dela upp kontaktlinser i mjuka och stabila varianter och de är gjorda av vätskehaltiga plaster. Det mest populära alternativet är mjuka linser som är tillverkade med en blandning av silikon och plaster; silikonhydrogel. Silikon är det material som släpper igenom mycket syre.

Är kontaktlinser bättre än glasögon?

Det finns linser för nästan alla synfel idag som gör att man kan se lika bra som med glasögon. Att bära linser kan innebära en större frihetskänsla inte bara vid olika fritidsaktiviteter utan också vid vardagliga sysslor som t.ex. vara ute i regn eller slippa stekos och imma vid matlagning.

Vilka linser är bäst för torra ögon?

Olika linstyper består av olika mycket vätska och en optiker kan föreslå vilka återfuktande linser som passar bra för torra ögon. Det finns också särskilda ögondroppar för torra ögon som passar för linsbärare.

Hur länge kan linser sitta i?

Det varierar efter linstyp, från endagslinser till månadslinser som kan sitta i dygnet runt i en månad. var noga med att följa instruktionen på just den linstypen du väljer.

Varför ska man inte ha linser när man är förkyld eller sjuk?

När man är förkyld påverkas slemhinnorna och tårkanalerna. Det finns därmed en ökad risk för att överföra virus och bakterier i ögonen om man bär linser då. Använd glasögon under under sjukdagarna för att undvika tråkiga komplikationer.

Vad kostar kontaktlinser?

Priserna varieras ständigt. Sortera i vår lista efter dina önskemål så presenteras alltid det bästa priset. Våra priser uppdateras flera gånger dagligen.

Finns det linser till barn?

Ja, det gör det. Det fins ingen åldersgräns för när ett barn kan börja använda linser. Det som avgör är när de kan hantera linserna och också förstå vikten av att hålla en bra hygien.

Finns det linser utan styrka?

Ja, det finns det. Välj färgade linser i listan, så presenteras ett utbud av linser för att t.ex. förstärka eller ändra ögonfärg.

Är kontaktlinser dyrare än glasögon?

Svårt att ge ett rakt svar på, eftersom det beror på vilket synfel man har och vilka linser eller glasögon med bågar man väljer. Glasögon behöver bytas i takt med att synen förändras och oftare när man drabbas av ålderssynthet. Progressiva glasögon är bland de dyraste och då får man jämföra med priset på t.ex. multifokala linser.

Person ska applicera sin lins

Kontaktlinser

Linser är ett smart hjälpmedel för den som inte vill bära glasögon och idag kan kontaktlinser utan problem ersätta glasögon helt och hållet både vad avser själva korrigeringen av synfel och användningen. Vissa sorter kan bäras dygnet runt i 14 dagar upp till en månad, vilket väsentligt förenklar användandet. Det är endast några få synfel som inte kan korrigeras med kontaktlinser. Översynthet, närsynthet, åldersynthet och astigmatism är exempel på synfel som kan korrigeras. Här på Linser.com kommer du inom kort att kunna sondera bland ett stort antal produkter från många varumärken, såväl svenska som utländska. Idén är att ge dig verktygen för att snabbt kunna hitta den rätta produkten för att kunna göra det bästa köpet.

Närbild på linser

Billiga linser

I de flesta branscher är produkter som anses som billiga av en mindre god kvalitet än liknande produkter som kostar lite mer. När det gäller kontaktlinser finns inte samma relation mellan pris och kvalitet, och billiga linser är i praktiken av samma kvalitet som dyrare. Det beror på att funktionen i en billig respektive en dyr lins är exakt densamma, nämligen att korrigera ett visst synfel. Några övriga funktioner respektive kvalitetsaspekter finns egentligen inte.

Det kan skilja rejält mellan priset du betalar i en webbutik och priset du betalar hos optikern, trots att det handlar om exakt samma vara. Hittar du billiga kontaktlinser på nätet kan de vara sådana som du får betala dyrt för om du går till din lokala optiker. Vad du får i påsen hos optikern eller via posten om du köper online är dock samma produkt.

Bild på linsetui och linspincett

Linser på nätet

Linser är inte en produkt av samma typ som exempelvis receptbelagda läkemedel, som ju enbart får säljas på apotek. Det finns därför inget krav på att produkterna enbart ska säljas via optiker i verkliga världen, utan det går alldeles utmärkt att sälja linser på nätet.

På nätet hittar du en stor mängd återförsäljare, dessutom finns flera tillverkare som har försäljning i egen regi för vissa varumärken. Det gör att utbudet blir mycket stort med många produkter från många tillverkare. Hos din lokala optiker kanske du får nöja dig med ett eller ett par märken, men på nätet har du en uppsjö av varumärken att sondera bland.

Det stora antalet webbutiker gör också automatiskt att det skapas en konkurrenssituation och det kan du dra nytta av genom att hitta lägre priser. Om en webbutik sänker priserna följer andra ofta med och priskriget kan göra att du kan hitta mycket billiga linser i förhållande till vad du får betala hos optikern.
Använder du dig av internets möjligheter för att sondera utbudet kan du också dra fördel av möjligheten att jämföra priser. På så sätt kan du försäkra dig om att du får lägsta möjliga pris. De billigaste kontaktlinserna köper du på nätet – det är en sanning.


Att köpa linser online

Att köpa linser online är enklare än att gå till optikern. Det går snabbare att beställa på nätet och de flesta gånger sparar du även pengar.

När du gör din beställning ska du se till att ha ditt recept från optikern, alternativt en gammal linsförpackning, framför dig så att du snabbt kan fylla i korrekta linsvärden, det vill säga bland annat styrka, diameter och baskurva. Har du inte uppgifter kring vilka värden du ska ange, ska du först göra en synundersökning. Detsamma gäller om du är osäker på om de gamla värdena fortfarande är aktuella.

Innan du går vidare, kontrollera att du har matat in rätt uppgifter (och att du har valt rätt produkt!). Sedan är det bara att gå till den virtuella kassan och välja betalningsmetod. I regel kan du betala med kort, med direktbetalning samt mot faktura. Normalt skickar de flesta företag som säljer kontaktlinser på nätet sina försändelser varje dag varför det inte ska ta mer än en eller ett par dagar att få hem ditt paket.