Polytouch Chemical Co.

PolyTouch är ett sydkoreanskt företag som har funnits sedan 2007. Året därpå lanserades en första kollektion färgade linser och det är just de färgade modellerna som företaget är mest känt för. PolyTouch tillverkar emellertid även klara linser. Alla linserna i utbudet kan fås såväl med som utan styrka samt som linser för astigmatism.

PolyTouch stora konkurrensfördel är de lite lägre priserna. Är du på jakt efter färgade linser är förmodligen den här tillverkaren den billigaste. Samtidigt är det god kvalitet i produkterna, såväl vad gäller hållbarhet som kvalitet i fuktbevarande och syresättning. En specialitet är vad man kallar Multi-Curve Structure, vilket innebär att ytan ligger mycket lätt mot hornhinnan för att motverka tryck och ögonöveransträngning.

Magic Eye

Magic Eye är en serie färgade kontaktlinser som är tänkta att antingen förstärka din naturliga ögonfärg eller helt ersätta den. Magic C1 ger en helt ny ögonfärg (blå, grå, brun, violett eller grön) och är förmodligen den mest populära linsen från PolyTouch. För en mer dramatisk look är G2 (grå) eller B2 (brun) att rekommendera eftersom de har en mörk ring rund iris.

Magic Eye färgade linser från PolyTouch är lite speciella eftersom de kan fås både med och utan styrka samt för astigmatism. Du kan köpa både dioptriska linser och icke dioptriska Magic Eye-linser online. Det är bara att du tar fram ditt recept och fyller i uppgifterna på den webbutik du väljer att handla i. I varje förpackning Magic Eye finns två par linser. Efter varje användning ska de rengöras och sedan förvarar du dem i linsvätska.

Magic Eye crazylinser

För en lite mer spektakulär effekt är det PolyTouch crazy linser du ska välja. Här är flaggskeppet varianten Twister som ger ett vackert orientaliskt mönster kring pupillen. PolyTouch har också linser med svart bakgrund som ger en mycket häftig stil. Även crazylinserna kan fås med styrka (dioptriska) samt som toriska linser. Crazylinserna levereras i pack om två par per kartong.

Regular Clear och Toric

Produktserierna Regular Clear och Toric är klara linser för daglig användning. Dessa båda är månadslinser som du bär på dagen och förvarar i linsvätska på natten. Idag är konkurrensen inom månadslinser i Sverige tuff och det är inte så många webbutiker som säljer PolyTouch linser. Emellertid räknar vi med att det kommer att ändras i framtiden eftersom priset i genomsnitt är så fördelaktigt.

Mer om Polytouch Chemical

Polytouch Chemical har varit verksamt sedan 2007 och den första produkten att lanseras dök upp 2008. Förutom att detta sydkoreanska företag utvecklar och tillverkar kontaktlinser har man också ett mycket stort utbud av rengöringsprodukter. Faktum är att PolyTouch idag förmodligen är mer känt för sina kringprodukter än sina linser i varje fall i norra Europa.