Information om Lentiamo

Linser

Linstyper Endagslinser
Dygnet runt-linser
Månadslinser
Färgade linser
Multifokala linser
Toriska linser
Varumärken Alcon
Bausch & Lomb
Ciba Vision
ClearLab
CooperVision
Eyemed Technologies
HydrogelVision
Johnson & Johnson
MaxVUE
Menicon
Ocular Sciences
Wilens
Wöhlk

Betalning och leverans

Betalsätt • Kortbetalning
• Direktbetalning
• Faktura
• Delbetalning
• PayPal
Fraktsätt • PostNord
Fraktkostnad 39 kr
(Fri frakt vid beställning över 700 kr)
Leveranstid 2–4 dagar
Öppet köp 14 dagar

Företagsinformation

URL http://www.lentiamo.se
E-post info@lentiamo.se
Telefon 020787641
Mån-Fre 08:00-16:00
Adress

2nd floor Tegeluddsvägen 76 Stockholm 115 28 Sweden

Jämför priser och hitta billiga linser

Lentiamo

Lentiamo är en av Europas största återförsäljare av kontaktlinser. De finns i 14 länder, däribland Sverige, och de har sedan starten levererat över en miljon beställningar till kunder runt om i Europa.

Introduktion

Lentiamo är en webbutik för kontaktlinser som har sin bas i Tjeckien. Faktum är att de första kontaktlinserna uppfanns just i dåvarande Tjeckoslovakien, så Lentiamo är stolta att kunna knyta an till den anrika historien, samtidigt som de använder sig av framtidens moderna distributionssätt. Företaget finns alltså i totalt 14 länder i Europa, däribland Sverige, och det innebär bland annat att deras hemsida finns tillgänglig på svenska, att du kan handla i svenska kronor och kontakta kundtjänsten på svenska. Lentiamo grundades 2008 och har sedan dess vuxit sig till att bli riktigt stora och populära. Den främsta anledningen är att sortimentet av produkter är mycket stort. En annan är att priserna är klart konkurrenskraftiga.

Så här handlar du hos Lentiamo

Hos Lentiamo finns kontaktlinser, ögondroppar, linsvätska och andra linstillbehör. När det gäller kontaktlinser är de främst indelade i kategorier beroende på vilken typ av kontaktlinser det handlar om, exempelvis endagslinser, tvåveckorslinser, månadslinser, färgade linser, toriska linser och dygnet runt-linser. Du kan också söka produkt utifrån varumärke eller tillverkare. Det finns också ett sökfält högst upp på hemsidan där du kan skriva in den lins du är intresserad av så att du direkt hamnar rätt.

Lentiamo har över 1,3 miljoner kontaktlinser i sitt lager, så du hittar säkert den kontaktlins som just du söker. Det har tidigare riktats lite kritik kring att man inte erbjuder de kontaktlinser som svenska optiker säljer under eget namn, men sortimentet har utökats de senaste åren, så förhoppningsvis ska allt finnas hos dem idag. Någon möjlighet att prenumerera på linser finns inte hos Lentiamo i dagsläget.

Så här betalar du

Lentiamo erbjuder flera olika betalningsalternativ. Dels samarbetar de med Klarna, och därigenom erbjuds du möjligheten att betala med kort, internetbank, faktura eller delbetalning. Dels samarbetar de också med PayPal så du kan handla via ditt PayPal-konto ifall du har redan har det eller om du väljer att teckna ett nytt PayPal-konto.

Lentiamo samarbetar med Posten när det gäller leveranser och din beställning hamnar alltid hos ditt närmaste postombud. Den genomsnittliga leveranstiden är fyra arbetsdagar, beroende på var i Sverige du bor. Skulle du beställa linser som webbutiken inte har i lager blir leveranstiden längre, nämligen upp till sju arbetsdagar. Du får avisering via mejl och/eller sms när din beställning finns att hämta hos ditt post-ombud. Fraktkostnaden är 39 kronor oavsett hur tungt paketet blir. Handlar du för mer än 700 kronor så får du gratis frakt, vilket är en extra fördel. Bra att känna till är att om du beställer flera produkter samtidigt och de har olika beräknad leveranstid så skickas ändå hela beställningen samtidigt när alla produkter finns på plats.

Fördelar och nackdelar

Lentiamo har fri returrätt inom 14 dagar så länge du inte har öppnat förpackningen. Det finns också en 365-dagars ersättningsgaranti hos Lentiamo. Det innebär att om din ordination hos optikern har ändrats och du fortfarande har kontaktlinser hemma med en numera felaktig styrka, så kan du inom ett år skicka tillbaka linserna och få en ny förpackning med rätt styrka tillbaka. Värt att tänka på är dock att detta endast gäller linser märkta med en särskild bytesgaranti-logga och att du själv får stå för frakt och förpackning. Hur som helst ger denna garanti en extra trygghet.

Den största fördelen med att handla kontaktlinser hos Lentiamo är det unika bonussystemet. Till exempel kan du redan i samband med din första beställning välja en gåva. Exempel på gåvor du kan välja bland är öronproppar, ögondroppar och linsvätska. Det finns också en så kallad ”bonusshop”. För varje krona du spenderar får du tre poäng och dessa poäng kan sedan användas för att handla produkter i shoppen. Du kan även tjäna poäng genom att anmäla dig till Lentiamos nyhetsbrev.

I bonusshoppen kan du exempelvis handla linsetuier, linsvätska och andra linstillbehör, men också ögondroppar, handkräm, läppbalsam och mycket annat. Som ny kund får du 10 procents rabatt på din första beställning. Förutom dessa fina rabatter och erbjudanden är en annan uppenbar fördel med Lentiamo givetvis också att linssortimentet är så stort.

En av nackdelarna med att handla hos Lentiamo är leveranstiden som automatiskt är längre än hos de svenska nätbutikerna. Beställer du i god tid behöver det dock inte vara något problem. En annan nackdel är att du inte alltid hittar kontaktlinser från de svenska optikernas egna varumärken i sortimentet. Att kundtjänsten endast har öppet dagtid på vardagar är också en nackdel.

Kontakt och kundtjänst

Lentiamos svenska filial finns i Stockholm och det finns även möjlighet att kontakta den svenska kundtjänsten om du har några frågor eller stöter på något problem. De har öppet alla vardagar mellan kl. 8-16. Du kan kontakta dem via mejl eller telefon. Mejl svarar de på inom 48 timmar på vardagar. Det finns också mycket information på deras hemsida, så kanske kan du hitta svaret på dina frågor där, så slipper du vänta på återkoppling från supporten om väntetiden är lång.