Sveriges mest populära linser

Det finns många olika linstillverkare. Var och en av de större tillverkarna har i princip produkter för både alla typer av synfel (alla som kan korrigeras med linser) och alla typer av användning (endagslinser, dygnet runt-linser, med mera).

Med det sagt är inte alla modeller som på pappret har samma funktion lika populära. Det finns en liten mängd modeller som är klart mer populära än andra. En anledning är givetvis tillgängligheten. Det är inte alla märken och produkter som finns att köpa överallt och vissa märken får betydligt mer exponering än andra. En lika stor anledning, om inte en större sådan, till att vissa modeller är mer populära än andra, är emellertid att linsanvändarna verkar föredra vissa modeller framför andra. Det är till exempel tydligt att Biofinity är den klart mest populära dygnet runt-linsen bland svenska användare. För dem som använder endagslinser är det istället Focus Dailies som är nummer ett.

Biofinity – den mest populära dygnet runt-linsen

Biofinity, som är en lins som tillverkas av CooperVision, toppar försäljningstatistiken för dygnet runt-linser överlägset. Frågan är då vad det är som gör just denna produkt så omtyckt?

En sak många användare framhåller är den höga kvaliteten i återfuktningen. Just dygnet runt-linser måste hålla en mycket hög kvalitet i denna aspekt och de flesta användare verkar tycka att Biofinity är bättre än konkurrerande produkter. Framför allt är det många som upplever att de har lite torrare ögon än genomsnittet som uppskattar produkten.

En annan fördel är prisvärdheten. Priset för en månads användning av Biofinity ligger i den lägre delen av intervallet för dygnet runt-linser. För att få fördelen av det relativt låga priset gäller det emellertid att köpa linserna online, inte hos optikern.

Focus Dailies

Precis som Biofinity är nummer ett bland dygnet runt-linser bland svenska linsanvändare är Focus Dailies nummer ett bland endagslinser. Den genomgående höga kvaliteten och att den passar de allra flesta är några av fördelarna med linsen. Det är en stor del av linsanvändarna som fortsätter att använda denna modell år efter år.

Focus Dailies finns i två varianter. Förutom ”originalet”, har CibaVision också tagit fram Focus Dailies Aqua Comfort Plus. Denna lins är anpassad för dem som har lite torrare ögon. Den som inte lider av ögontorrhet rekommenderas inte att använda denna något mer ögonfuktande modell. Risken är nämligen att synskärpan blir lite grumlig av den extra ögonfuktande effekten.