Optikernas märken – köp samma produkter online

tillverkarnas märken

Den stora fördelen med att köpa linser på nätet är att du sparar stora pengar på dina inköp. Om du vänder dig till en optiker får du betala betydligt mer än vad linserna kostar online. Skillnaden kan vara så stor som ett par hundralappar i månaden, vilket blir till många tusenlappar över tid.

Vill du börja köpa dina linser online istället för att besöka din optiker, är det dock inte så enkelt som att söka efter det märke du brukar använda och klicka hem den för tillfället billigaste förpackningen. Använder du till exempel Easyvision endagslinser från Specsavers kommer du inte att hitta denna produkt om du söker efter den här hos oss eller hos någon av de onlinebutiker vi samarbetar med. Anledningen är att optikkedjorna saluför sina bästsäljande produkter under egna varumärken. Om man vill vara konspiratoriskt lagd kan man misstänka att optikkedjorna gör så för att förvilla oss kunder!

Identiska produkter

Optikkedjornas ”egna” märken och produkter är inget annat än populära märken och produkter som är omdöpta. Om vi fortsätter med Easyvision endagslinser som exempel, är denna produkt faktiskt Focus Dailies från tillverkaren Alcon. Köper du Focus Dailies endagslinser på nätet är det exakt samma produkt du får som om du skulle köpa Easyvision endagslinser hos Specsavers. Den enda skillnaden är att du kommer billigare undan!

Lathund – optikernas märken

Det finns normalt ingen koppling mellan tillverkarnas benämningar på sina produkter och de varumärken och namn optikkedjorna använder. Det är alltså omöjligt att på egen hand ”lista ut” vilka produkter som är desamma. Därför presenterar vi här en liten lathund för de mest sålda linserna i Sverige.

Till vänster hittar du det märke optikkedjorna använder. Till höger ser du tillverkarens varumärke. Om du vill köpa dina vanliga linser till ett lägre pris söker du efter tillverkarens varumärke här på sajten. Kom ihåg: Även om du bör utnyttja möjligheten att köpa linser billigare på nätet är det viktigt att du fortsätter att göra regelbundna synundersökningar hos optikern.

Hos optikern Tillverkarens märke
Easyvision (Specsavers) Focus Dailies
Easyvision Monthly Toric Frequency Xcel Toric
Easyvision All Day Proclear Sphere
Easyvision All Day All Night Air Optix Night & Day Aqua
Easyvision Monthly Classic Biomedics55 Evolution
Easyvision Daily Vitrea Dailies AquaComfort Plus
Easyvision Daily Vusion Proclear 1 Day
Easyvision Monthly Irisian Air Optix Aqua
Eye Q (Synsam) 24 Biofinity
Eye Q Premium Biomedics55 Evolution
Eye Q One-Day Aqua Dailies AquaComfort Plus
Eye Q All-Day Avaira
Eye Q One-Day Biomedics 1Day Extra
iWear (Synoptik) DD Comfort Focus Dailies
iWear DR Comfort Biomedics55 Evolution
iWear XR Supreme Biofinity
iWear XR Comfort Air Optix Aqua