Byt upp dig till mer moderna linser

Om du har ett linsmärke och en linsmodell du är nöjd med är det lätt att fortsätta med samma produkt år efter år. Upplever du inga besvär finns egentligen ingen anledning att göra någon förändring, men det kan samtidigt finnas skäl att byta upp dig till mer moderna produkter.

Utvecklingen inom linstillverkning går nämligen stadigt framåt. Det gäller särskilt linsernas funktioner för återfuktning av linsen. I princip är varje ny generation linser av överlägsen kvalitet när det gäller återfuktningen. Att minska risken för att drabbas av torra och irriterade ögon är något som alla linsbärare kan dra fördel av, varför det kan vara klokt att jämföra de nuvarande linserna med eventuella uppdateringar från den aktuella tillverkaren.

Nya linser är bättre – ett konkret exempel

Tillverkaren Alcons storsäljare bland engångslinser är Focus Dailies, som är en av de mest sålda linserna globalt. Denna produkt finns numera i en uppdaterad version som går under namnet Dailies AquaComfort Plus. Sistnämnda har en funktion som på ett mer effektivt sätt återfuktar linsen vid varje blinkning, vilket ger betydligt större komfort än vad originalet gör.

Eftersom Dailies AquaComfort Plus i grunden är samma produkt som Focus Dailies finns inget behov av att göra ett nytt besök hos optikern. Samma koncept gäller i princip för alla nya linser som är uppgraderingar av gamla trotjänare.

En lite större prislapp

Det är självklart så att den högre kvaliteten också syns på prislappen. Vad prisskillnaden mellan en äldre modell och en nyare kan vara beror på flera faktorer, till exempel hur stor kvalitetsskillnaden är och hur efterfrågan ser ut. Genomsnittspriset ändras också från dag till dag utifrån hur återförsäljarna väljer att möta konkurrensen sinsemellan.

Om vi tar exemplet med Focus Dailies jämfört med Dailies AquaComfort Plus är prisskillnaden ungefär 20%. Denna siffra torde vara representativ för majoriteten av dessa ”par” av original respektive uppdateringar. Du kan jämföra priser direkt här på Linser.com.