Bonussystem och lojalitetsprogram för linser

bonusprogram linser

Det råder tuff konkurrens bland linsbutikerna på nätet. Var och en av dem försöker skapa incitament för kunderna att återkomma med nya beställningar gång på gång. Ett sätt att konkurrera är genom priserna. Ett annat är att erbjuda kunderna fri frakt och ett tredje är att erbjuda kunderna olika smarta funktioner för abonnemang. Det är idag dock ganska få linsbutiker som har sjösatt mer typiska bonusprogram. Konkurrensen om kunderna kommer dock förmodligen inte att minska i framtiden, och med stor säkerhet blir det successivt fler aktörer som börjar snegla på möjligheten att introducera ett lojalitetsprogram av något slag. Nedan är lite kort om nuläget vad gäller bonussystem för linser.

Tjäna bonuspoäng på dina köp

Grunden i de flesta bonusprogram för konsumentvaror och -tjänster är att varje köp är bonusgrundande och att konsumenten därigenom får poäng att använda för nästa köp. Alternativt kan konsumenten också välja att spara poängen till ett senare tillfälle. Det är också ungefär så som majoriteten av bonusprogram för linser fungerar.

Tittar vi på de lojalitetsprogram för linser som finns idag, gäller i princip att varje köp ger bonuspoäng. Hur många poäng varje vara ger, är normalt angivet i respektive varas produktbeskrivning, men ibland är det istället så att totalen visas först i kassan. Det är givetvis upp till respektive aktör att ange hur många poäng respektive produkt och respektive beställning ska ge. Framför allt är det vinstmarginalen per produkt som avgör hur frikostiga butikerna kan vara.

Så här använder du dina bonuspoäng

Hos de linsbutiker online som erbjuder ett lojalitetsprogram är det idag tyvärr vanligast att bonuspoängen endast kan bytas in mot en begränsad skara produkter. I denna skara ingår dessutom vanligtvis endast tillbehör till linsanvändning, såsom rengöringsvätska, ögondroppar och etuier. I regel kan du alltså inte lösa in dina bonuspoäng mot nya linser. Hos några enstaka linsbutiker använder du istället poängen för att få rabatt på ett helt köp eller slippa betala för frakt om sådan normalt debiteras.

Vad som är det bästa valet avgör du själv. Rent principiellt torde du dock få ett större värde tillbaka för dina köp om du kan använda dina intjänade poäng för att få rabatter.